dimarts, 16 de novembre del 2010

UN PACTE PER CREAR 16.000 NOUS LLOCS DE TREBALL


Els socialistes ens presentem a aquestes eleccions amb les idees molt clares i amb propostes concretes per les comarques tarragonines. A diferència d’altres opcions, que plantegen aventures que suposen saltar-se la legalitat o bé que aposten per trencar la nostra cohesió social sacsejant irresponsablement el fantasma de la immigració, nosaltres som els únics capaços de garantir creixement econòmic amb la cohesió de la nostra societat. En aquest sentit, la nostra principal preocupació, la nostra obsessió, és lluitar contra la crisi i generar nova ocupació. Per aconseguir-ho necessitem un Govern que pensi en tothom i principalment en les persones que més ho necessiten. Un Govern que pensi en positiu i aprofiti les oportunitats que tenim. Per això, la nostra principal proposta és impulsar un Pacte per l’Ocupació per crear 16.000 nous llocs de treball entre els col·lectius més afectats per la crisi, és a dir, els joves, els aturats de llarga durada i les dones. No es tracta de cap proposta irreal o de fer volar coloms alegrement. Sabem com fer-ho. Sabem que al Camp de Tarragona tenim una economia diversificada amb sectors d’activitat econòmica que tenen recorregut per créixer. Per això, proposem guanyar 9.000 nous llocs de treball en logística, 2.500 més en economia verda, 1.500 en el sector serveis (educació, sanitat, serveis socials...), 1.000 en el sector agroalimentari i 2.000 més per als aturats del sector de la construcció.

D’aquest col·lectiu de nova ocupació, uns 1.500 llocs treball, aproximadament un 10% del total, anirien destinats a joves menors de 30 anys que ni estudien ni treballen i que, per tant, tenen més dificultats objectives per trobar feina.

I davant d’això que ens trobem? L’”alternativa” de CiU que ens la va deixar clara el mateix senyor Mas fa pocs dies a Tarragona: eliminar 50.000 llocs de treball a la funció pública a Catalunya (o sigui, metges, Mossos, professors...). És a dir, el que està fent la dreta arreu d’Europa: Cameron, Berlusconi, Merkel, i que també preconitza el senyor Rajoy del PP.

Això, més la indefinició permanent del cap de llista de CiU per Tarragona, el senyor Poblet, una persona que defuig el debat i que ha convertit el seu silenci respecte a qualsevol qüestió transcendent que afecti les nostres comarques quasi en un art.

Però no podem, ni volem, tornar al passat. Tarragona és un territori de futur de progrés i ara el que ens cal és donar un nou impuls a aquest futur votant massivament per l’única opció catalanista i d’esquerres a les urnes el proper 28 de novembre.

Xavier Sabaté

Article publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada