diumenge, 21 de novembre del 2010

EL GOVERN DELS AJUNTAMENTS


Visitar Forès per posar en dubte que el Govern de la Generalitat ha estat com mai al costat dels petits i grans municipis del territori és d’una gran irresponsabilitat, pròpia d’aquells que o bé no es documenten o bé volen falsejar la realitat. Ho ha fet recentment el candidat de CiU per Tarragona, el sr. Josep Poblet, acompanyat dels membres de la seva candidatura. Estic segur que li hauria costat molt trobar alcaldes de la seva formació que sostinguessin les seves paraules.

Poblet no fa propostes, s’atrinxera sempre en la indefinició, i és valent només quan ha de qüestionar el Govern de la Generalitat, el que més ha invertit en tota la història als municipis, amb instruments tant potents com el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, però també amb el Pla de Barris o el programa per a petits municipis Viure al Poble.

A Forès, en particular, el Govern de la Generalitat ha invertit 600.000 euros a través del PUOSC, des que governem els socialistes en coalició. Això és, que li quedi clar a CiU, més del doble del que hi va invertir Convergència quan era al Govern de la Generalitat. No sé com ho voldrà qualificar el senyor Poblet, li pot posar com vulgui, però “sentiment d’oblit” com va dir, cap ni un.

El Govern de la Generalitat ha transferit un 60% més de recursos als ajuntaments, 1.000 milions d’euros en aquesta legislatura amb el fons de cooperació local, el PUOSC -que al Camp de Tarragona ha significat un 54% més d’ajuts- , el pla d’equipaments culturals, el d’equipaments esportius, el pla Catalunya Connecta que ha assegurat la cobertura de telefonia mòbil, banda ampla i TDT a tots els municipis on fins ara hi havia dificultats, el pla de barris amb 14 actuacions i més de 100 MEUR d’inversió, el programa Viure al Poble a 7 municipis que podran revitalitzar el nucli històric i el fons Feder, entre altres. Eines que no deixen ni una escletxa de dubte i que ens permeten afirmar que amb el Govern de Maragall primer i Montilla ara hem donat el màxim suport als ajuntaments.

Hem remunerat també els alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants, hem treballat perquè La Canonja recuperés la seva identitat com a municipi – el 947 de Catalunya!-, hem assegurat que amb independència del lloc de residència tots els ciutadans tinguin les mateixes oportunitats i serveis, de manera que som els principals valedors del reequilibri territorial que diu el sr. Poblet que farà. No cal, que presenti propostes novedoses si és que les té. Els socialistes no les coneixem encara.

I encara hem impulsat un nou marc institucional, la Llei de Vegueries seguint l’estela del catalanisme polític, amb l’única voluntat i clara de millora la qualitat dels serveis i l’eficiència que presta l’administració al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, respectivament. I, com mai abans havia fet ningú, hem donat veu i vot als ajuntaments en temes com la salut i l’educació, amb la cogovernança per decidir des de la proximitat. En salut, els Governs territorials i en educació, la corresponsabilitat educativa. Creiem en els ajuntaments i els convidem a codecidir amb el Govern de la Generalitat per millorar els serveis socials que prestem als ciutadans.

D’això se’n diu compromís amb el món local i confiança amb la gestió municipal. Hem estat al costat dels Ajuntaments perquè el món local és el que coneix millor les necessitats del territori. El compromís del Govern amb els ajuntaments hi ha estat, és sòlid i estable, i s’ampliarà encara més amb un govern progressista, catalanista, i d’esquerres pel qual treballem des del PSC.

Article d'opinió de Xavier Sabaté publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada