dilluns, 1 de novembre del 2010

EN MOMENTS DE DIFICULTATS EVITEM LES AVENTURES


Hi ha opcions que es presenten a aquestes eleccions amb un missatge, com a mínim, equívoc. És el de cas de Convergència i Unió que presenta com a cap de llista per Tarragona a un senyor que un dia vota a favor de la independència de Catalunya en referèndum “popular” i el següent governa amb el PP a la Diputació de Tarragona. Si algú vol saber que farà CiU el dia 29-N pel matí si suma amb el PP només cal que vegi el que ha fet el senyor Poblet a les nostres comarques: trencar el consens que tradicionalment s’havia viscut a la Diputació per elegir com a parella de ball al PP, negant, alhora, el pacte de progrés que els socialistes vam proposar. És el que sempre ha fet CiU més enllà dels discursos abrandats i de les bones paraules. Allà on ha pogut ha governat, i ho tornarà a fer, amb aquells que no han dubtat a atacar la nostra autonomia i el nostre Estatut.

Els socialistes no governarem amb el PP. Això ho sap tothom. Nosaltres creiem que ens aquests moments de dificultats econòmiques el que ens cal és molt sentit comú i, sobretot, evitar les aventures que suposin saltar-se la legalitat vigent. Per això el president Montilla ja ha deixat clar que no pactarà amb aquells que plantegen referèndums irreals. Està el senyor Mas en condicions d’afirmar el mateix?

El PSC es presenta a les eleccions amb un candidat, el president Montilla, que ha deixat clar que sap mantenir ferm el timó i mantenir un Govern estable. Un president que ha demostrat, amb fets i no amb declaracions buides de contingut, que sap defensar Catalunya amb fermesa i plantar-se quan ha calgut.

Catalunya ha de ser un sol poble o no serà. Ens cal avançar cap a un Estat federal, cercant complicitats i buscant amics en un món cada cop més competitiu i plural i, sobretot, ser un sol poble i evitar ruptures de qualsevol tipus (per procedència, per condició econòmica, per religió...) a la nostra societat.

Mireu, els socialistes ens presentem a aquestes eleccions després de set anys d’un Govern de progrés que ha resolt, en bona mesura, els dèficits històrics que arrossegàvem. Tothom recorda com estava Valls i comarca l’any 2003 i el gran salt endavant que hem fet a molts nivells durant aquests set anys: llei de barris, noves escoles i instituts, nous consultoris i millora del nostre hospital, millora de la nostra xarxa viària, en definitiva, més equipaments i nous serveis. Ara hem de continuar amb el camí iniciat el 2003. Per fer-ho ens calen quatre anys més de Govern de progrés que continuï desenvolupant la salut, l’educació, el benestar i que garanteixi la cohesió social de manera que Catalunya figuri entre les societats europees amb polítiques socials més avançades. Això és el que es decidirà a les urnes el 28-N...

Núria Segú

Article publicat al setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada