dijous, 18 de novembre del 2010

FETS "VERSUS" AMBIGÜITATS


Ja hem arribat al meridià d’aquesta campanya electoral. Una setmana aquesta que ha servit per veure quines són les propostes territorials dels partits que volen representar als nostres convilatans al Parlament de Catalunya. Els socialistes manifestem, un cop més, que la nostra prioritat, la nostra autèntica obsessió, és lluitar contra la crisi i generar nous llocs de treball. Per aconseguir-ho necessitem aprofitar les oportunitats de creixement que tenen les nostres comarques. Per això els socialistes impulsarem un Pacte per a l’Ocupació que tingui com a objectiu crear 16.000 nous llocs de treball al Camp de Tarragona i 4.000 més a les Terres de l’Ebre. No és tracta de cap proposta frívola o de dades llançades a l’atzar alegrement sinó d’una proposta molt seriosa que arrenca de la convicció de què a l’Alt Camp i al conjunt de les nostres comarques comptem amb sectors d’activitat econòmica que tenen molt de recorregut per créixer.

Així, nosaltres estem convençuts de què durant els propers quatre anys, si fem les coses bé, podem guanyar 9.000 nous llocs de treball en tot allò relacionat amb la logística, 2.500 més en economia verda, 1.500 en el sector serveis (educació, sanitat, serveis socials...), 1.000 en el sector agroalimentari i 2.000 més per als aturats del sector de la construcció. A més, d’aquest col·lectiu uns 1.500 nous llocs de treball, aproximadament un 10% del total, anirien destinats a joves menors de 30 anys que ni estudien ni treballen i que, per tant, tenen més dificultats objectives per trobar feina.

És a dir, fets concrets i compromisos adquirits amb Valls, l’Alt Camp i el conjunt del Camp de Tarragona que tots els ciutadans podeu consultar al nostre bloc de campanya www.tarragonafuturdeprogres.blogspot.com

I davant d’aquests fets i aquestes propostes que ens trobem? D’una banda a la dreta del PP que es dedica a “disparar”, encara que sigui simbòlicament, als immigrants, una frivolitat intolerable que no es pot acceptar ni en broma.

I d’altra banda a la dreta representada per CiU que es presenta a aquestes eleccions sense programa per Valls, l’Alt Camp i el Camp de Tarragona. És a dir, que ens demanen la confiança sense comprometre’s a dir-nos que pensen fer si governen. Feu un exercici pedagògic, entreu al “google” i poseu “programa de CiU per al Camp de Tarragona”. La resposta que trobareu diu tot del compromís dels convergents amb les nostres comarques...

De fet, durant aquesta campanya s’està produint un fet insòlit: cada dia els candidats socialistes presentem les nostres propostes per aquest territori en una matèria concreta (salut, treball, educació, infraestructures, etc.), al mateix temps CiU porta un dirigent de Barcelona (Irene Rigau, Felip Puig, Duran i Lleida...) que explica una part del programa nacional sense referències al Camp de Tarragona.

I després ens acusen als altres de “barcelonitis”!

Ara bé, el seu cap de llista per Tarragona, el senyor Poblet, té l’oportunitat de demostrar que no “depèn de Barcelona”. Per demostrar-ho tan sols s’ha de saltar les instruccions que ha rebut de Barcelona de no fer debats i acceptar-ne un cara a cara amb Xavier Sabaté, el nostre candidat, per confrontar propostes i desfer els equívocs que provoca l’ambigüitat que el senyor Poblet ve demostrant ja fa temps.

Els ciutadans ens mereixen saber quins són els compromisos d’aquells que ens volen representar. Per exemple, pactarà CiU amb el PP com ja va fer durant l’últim mandat de Jordi Pujol? Restem a l’espera de la resposta del senyor Poblet...

Núria Segú

Article publicat al setmanari el Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada