divendres, 26 de novembre del 2010

CIU I LA CIUTAT DE TARRAGONA


CiU s’ha acostumat, en pocs anys, a fer més d’oposició que de partit de govern, i seguint els vells tòpics de desqualificar el contrari, en plena campanya electoral del Parlament de Catalunya es dediquen a desqualificar l’alcalde de la nostra ciutat, que no es presenta a aquestes eleccions, precisament per poder dedicar-se de ple a Tarragona (no com fan altres de la dreta catalana).

Però obliden el més important, i veuen la palla a l’ull aliè, i no la viga al propi. Està acabant la campanya del Parlament, i no coneixem quines són les propostes de CiU sobre la nostra ciutat fora de vaguetats sobre el qué s’ha de fer, sense dir mai el cóm. El seu programa per les comarques tarragonines és l’únic que no està penjat a la xarxa i no l’han distribuït. No sabem què pensen de Tarragona. Almenys no ho han fet explícit encara que podem deduir algunes qüestions relacionades amb la nostra ciutat:

Volen una Vegueria esquarterada en la qual perdem pes territorial. Això és el que significa que CiU vulgui desmembrar el Baix Penedès de la unitat de les nostres comarques. I sobre la capitalitat el seu cap de llista de Vila-seca és l’únic que no s’ha pronunciat . La resta de caps de llista ho ha fet a favor de la nostra ciutat però ell ni ho ha fet ni ho farà perquè té massa lligams que el condicionen. Un cop més, el partit per sobre de Tarragona.

El Logis Penedès que tan vital és per al nostre port i per la competitivitat de les nostres empreses de tota la zona, i més important encara, per la creació de llocs de treball (la nostra prioritat absoluta i total), ha estat boicotejat aquests anys pels responsables de CiU de la zona, i en el darrer debat sobre la qüestió aquests dies a l’Arboç el representant de CiU s’ha compromès a aturar-lo.

Als Pressupostos Generals de l’Estat CiU va elaborar un llistat d’esmenes referides a unes quantes poblacions catalanes que pujaven uns quants milions d’euros. Finalment van ser aprovades però cap d’elles referida a la ciutat de Tarragona. I en la votació final, el capítol que contenia prop d’un milió i mig d’euros per al nostre mercat també va comptar amb el vot en contra de CiU.

I la quarta és sobre la Savinosa. El President de la Diputació i que té la responsabilitat de l’antic Preventori de la Savinosa és el cap de llista de CiU. Davant les peticions dels veïns i de tots els tarragonins, es treu les puces del damunt enlloc d’assumir les responsabilitats en un edifici que està catalogat i està caient a trossos, i que impedeix que els tarragonins accedim a aquest indret privilegiat de la costa mediterrània.

Però encara la sub-representació de tarragonins de CiU és més patètica si veiem com la coalició està vivint el període més gris de la història de la democràcia. Mai no havia passat que ni les Corts espanyoles ni al Parlament de Catalunya CiU no tingués un tarragoní com a cap de llista. A les Corts a Madrid van presentar un barceloní – Jordi Jané – i al Parlament de Catalunya fins ara Joan Miquel Nadal, però, no ha intervingut mai en aquests quatre anys, oblidant la tasca que li va encomanar la ciutadania.

Ara no sembla que hagin trobat cap tarragoní per encapçalar la candidatura de la nostra província i presenten l’alcalde de Vila-seca. Per tant, ni a Madrid ni a Barcelona. Això no és bo per la nostra ciutat i ens agradaria saber quina opinió tenen aquelles entitats que en d’altres ocasions, han clamat davant l’absència de tarragonins als centres de decisió de Catalunya i d’Espanya.

En fi, aquests dies han perdut quatre oportunitats molt clares de demostrar que pensen en Tarragona:

Els socialistes tenim tarragonins a Madrid i a Barcelona i tenim les coses clares pel que fa a la nostra ciutat i a la seva capitalitat. Propostes molt concretes pel desenvolupament econòmic i social, per ser capdavanters amb vocació de servei a tot un territori, del qual fa massa temps que CiU ha dimitit tant en propostes com en lideratges personals.

Carles Castillo

Candidat del PSC a les eleccions per Tarragona

Article publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada