dimecres, 24 de novembre del 2010

LA SANITAT PROGRESSA


Metges, infermeres i auxiliars són el pilar bàsic del sistema sanitari públic i universal del país que recentment ha estat valorat per Newsweek com el tercer millor del món. La seva capacitat de treball i humanisme, l’experiència i l’especialització, al costat de la qualitat dels centres i equipaments dotats de tecnologia avançada, ens fan mereixedors d’aquesta distinció.

Al Camp de Tarragona el sistema sanitari ha progressat com mai en els últims temps des del punt de vista quantitatiu i qualitatiu. Tenim per endavant un full de ruta que ens farà assolir encara més quotes de qualitat, però l’empremta és ja clara gràcies al treball de la consellera Marina Geli.

Tots els ciutadans disposen d’un centre sanitari a menys de 10 minuts de casa. N’hem creat de diferents tipologies, com els Centres d’Alta Resolució (CAR) de Salou i de Calafell, l’Hospital lleuger de Cambrils, els CAPs de Cornudella de Montsant, de Sant Salvador i de Vila-rodona, el nou hospital de Sant Joan de Reus. Hem remodelat la 3ª planta de l’hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, les noves urgències d’aquest mateix centre, la 7ª planta ja a punt d’iniciar-se i el projecte ja aprovat del nou edifici de consultes externes també està en tràmit. El nou accelerador lineal a l’Hospital Sant Joan de Reus. El laboratori d’Hemodinàmia de l’Hospital Universitari Joan XXIII. Els centres de salut de Botarell, Pratdip, Vandellòs, El Pla de Santa Maria, Miami platja, Vilanova d’Escornalbou, Almoster, Roda de Barà, La Pineda, Vilallonga del Camp, Picamoixons, Bràfim, Montferri, El Montmell, Vallfogona de Riucorb, La Bisbal del Penedès, Solivella.

També en aquests anys, hem fet una petita gran revolució en el transport sanitari, distingint l’urgent del programat. En quantitat i en qualitat, fent una adaptació total a l’atenció particular que requereix cada pacient, essent més ràpids i fent desplaçaments en millors condicions.

Hem treballat la proximitat en la presa de decisions i per això hem posat en marxa òrgans de cogovernança com els Governs Territorials de Salut (GTS), el que demostra la confiança dipositada en els ajuntaments i en les empreses de prestació de serveis, per acordar la millor política sanitària per als ciutadans.

També hem acostat serveis importants als ciutadans.. La descentralització d’alguns tractaments de quimioteràpia i el seguiment també des de la proximitat de l’evolució de pacients amb càncer, ha evitat desplaçaments fora del territori i ara podem atendre des de la proximitat malalties més complexes.

I en paral·lel, hem incrementat notablement el personal sanitari. En concret, en el període 2003-2010, l’augment global de la plantilla de professionals ha estat del 45%, mentre que la població en el mateix període ha augmentat un 24%. Són, ho vull reiterar, els que fan vàlid, potent i eficaç el sistema que tenim.

El nostre model de salut és clar, està totalment consolidat i el compromís i la responsabilitat estan en la nostra capacitat de mantenir-lo en els bons nivells de qualitat assolits, amb les adaptacions que calgui, per millorar. És la nostra obligació i el repte que volem afrontar els socialistes, que ens comprometem perquè no hi hagi cap pas enerere en poítiques socials.

Xavier Sabaté Ibarz

Article publicat al diari Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada