dijous, 25 de novembre del 2010

ENTREVISTA A NÚRIA SEGÚ AL SETMANARI EL VALLENC


Per què heu decidit tornar-vos a presentar en unes noves eleccions al Parlament de Catalunya?
En primer lloc perquè els meus companys socialistes de Valls m'ho van proposar i el meu partit el PSC m'ho va demanar. I sobretot perquè estic convençuda que des de el Parlament i des de l'experiència d'aquests darrers anys puc aportar el meu gra de sorra pel progrés de Valls i de Catalunya.

Quina valoració feu de la vostra tasca com a diputada en la darrera legislatura?
Aquesta legislatura he estat la portaveu, la responsable, del meu grup parlamentari en temes de salut, ha estat una tasca molt intensa i específica, només cal veure com ha canviat el país i la comarca en aquest tema. I no parlo tan sols de nous consultoris com Montferri, Picamoixons, el Pla o Bràfim, o nous ambulatoris com el de Vila-rodona; parlo de nous metges i noves infermeres, parlo de l'augment de la demanda lligada a l'augment de la població, en fi, molta feina feta i ben feta per la consellera Geli.
Però a part d'això, he pogut fer una altra tasca potser no tan important dins el Parlament que és la que anomeno “diputada territorial” gestions, iniciatives relacionades amb l'Alt Camp i el conjunt del Camp de Tarragona que són per a mi, les que em donen més satisfacció personal, potser perquè també estic a la política municipal i se l'important que són per un poble o una ciutat determinades gestions o temes que des de Barcelona es poden veure o titllar de “menors”.

Valori la gestió de govern del tripartit durant aquests quatre anys
El govern del president Montilla ha fet avançar Catalunya en drets socials i en consolidació de l'Estat del Benestar. Hem sabut aprofitar els anys de bonança econòmica per invertir com mai en educació, salut, seguretat, i sobretot en les persones, en dependència, en formació ocupacional... Malauradament la crisi ha provocat que avui moltes persones visquin en una situació difícil però també és cert que ha augmentat el grau de protecció social i ajudes a aquestes persones, ajudes que per cert, alguns ja han dit que trauran.
Si tingués que posar xifres diria: 3 escoles noves per setmana, 2 metges nous cada dia, 3 mossos nous cada dia, 3 places de residencia noves cada dia, 5 mestres nous cada dia, 19 places noves d'escola bressol cada dia, 8 hospitals construïts i així podria seguir més i més.

El PSC tornarà a governar Catalunya desprès del 28-N?
Aquesta és la nostra voluntat i per això ens presentem a les eleccions. Els socialistes estem convençuts que som la garantia perquè la sortida d'aquesta crisi sigui la sortida de tots, perquè sortim units i no dividits, perquè ningú es quedi endarrere.

Realment no es tronarà a repetir el tripartit?
El president Montilla ho ha dit, els socialistes no farem govern amb un partit que posa com a primera condició convocar un referèndum per la independència. Els socialistes no som ni de dretes ni independentistes.

En el número 4 a la llista, tenia pràcticament assegurat un escó al Parlament. Si el govern és del PSC, li agradaria ser consellera després de tants anys de diputada? En cas afirmatiu, de quin departament ho voldria fer?
Sincerament, no està dintre de les meves previsions ser consellera ni formar part del Govern de la Generalitat. La meva prioritat és ser alcaldessa de Valls.

Què planteja PSC respecte a la crisi econòmica?
El president Montilla ha dit que la seva primera prioritat és lluitar contra la crisi i la creació d'ocupació és la nostra obsessió. Al programa electoral socialista pel Camp de Tarragona parlem de crear 16.000 nous llocs de treball, ho concretem a partir dels estudis de la URV i de la nostra proposta per reduir l'atur juvenil.

I sobre la sobirania de Catalunya?
Avui tenim el millor Estatut i el millor sistema de finançament que ha tingut mai Catalunya, estem a les quotes més altes d'autogovern que ha tingut mai el nostre país. Està reconegut per tots els partits polítics i per tots els experts i a més ha estat refrendat pel poble de Catalunya.
Aquesta és la nostra bandera l'Estatut votat pel poble que cal desenvolupar en la seva totalitat i fer els canvis que calguin a les lleis estatals per complir-lo al 100%.

I sobre la immigració?
En això seré breu: els mateixos drets i els mateixos deures per tothom. Catalunya és un país d'acollida, tenim les nostres normes i les nostres costums i els nouvinguts no han de fer que canviem res. Les mateixes obligacions per tots i totes.
En realitat us creieu el compromís del Govern que donarà continuïtat de les obres de l'A-27?
Si m'ho crec i m'ho crec perquè ja s'està treballant per fer-ho possible. Sabem que estan redactant el seu projecte constructiu que ha d'incorporar els canvis necessaris per fer possible el pas sota el Coll de l'Illa.

S'ha anunciat pel trimestre del 2011 la col•locació de la primera pedra del futur Museu Casteller de Catalunya. Per què en aquesta qüestió s'ha avançat molt lentament? Per què ara ens ho tenim que creure?
Penso que el proper any hem de poder veure iniciades les obres, és cert que han anat més lents del previst però avui per primera vegada hi ha un ampli acord sobre l'ubicació, s'està redactant el projecte constructiu, tenim terrenys i finançament.

PSC planteja nous bonus per millorar les finances de la Generalitat. És això del tot necessari?
Si, no és la primera vegada que ho fa un govern de la Generalitat i ho fan molts governs del món.

Quins resultats preveu PSC a la circumscripció de Tarragona?
Com a mínim els mateixos que fa 4 anys i penso que en Ramon Ribas, alcalde de Barberà de la Conca, té forces possibilitats de ser diputat. Ens aniria bé a Tarragona.

I al global de Catalunya?
Penso que també obtindrem un bon resultat.

El tema de campanya: Garantia de Progrés. Realment, amb PSC al govern es garanteix el Progrés del nostre país?
Si. Perquè primer, som els únics que sabem on volem anar com a país, ho he dit, el nostre full de ruta és l'Estatut, res d'aventures. I segon, som els únics que podem garantir que sortirem tots junts de la crisi, som garantia de què no deixarem endarrere els treballadors, els que més pateixen la crisi i de què no farem ni un pas endarrere en polítiques socials.

Que li preocupa més, l'abstenció o els vots que pugui treure Solidaritat Catalana (Laporta) o Reagrupament?
Clarament l'abstenció. Miri aquests dies jo sempre acabo les meves intervencions als diferents actes demanant que tots anem a votar, si és als socialistes millor, però que anem a votar. I ho dic així perquè ho sento així. Hem de consolidar la nostra democràcia que tanta sang va costar a aquells que van lluitar per a la seva recuperació, ho hem de fer per ells i també per decidir el nostre futur.

Una crida per què l'electorat doni el vot a PSC?
No anar a votar és una manera de votar, no exercir el dret a vot és deixar que decideixin els altres per nosaltres. I com he dit abans, estic convençuda que la millor garantia pel futur dels catalans i catalanes i per no fer un pas enrere és votar al Partit dels Socialistes de Catalunya.

Com es compagina la feina al Parlament i a l'Ajuntament de Valls?
Fent-ho, les dones en sabem molt bé de compaginar feina, casa i família. També he de dir que en alguns aspectes són feines complementàries, des del Parlament puc treballar per la ciutat i estar a l'Ajuntament em permet tenir un contacte molt directe amb el dia a dia, amb les preocupacions i necessitats dels vallencs i vallenques que tenen molt de similar a les de la majoria de catalans.

Com a diputada durant aquests set anys, heu fet més coses des de la Cambra catalana per Valls que des del propi Ajuntament com a primera tinent d'alcalde?
Per la ciutat i pels vallencs i vallenques es treballa més des de l'Ajuntament, que és l'administració més propera. Ara bé, és cert que hi ha qüestions que ens sobrepassen com Ajuntament, que no hi podem donar resposta sols i que tampoc ens pertoca fer-ho, i és aquí on cal sumar sinergies i complicitats amb altres governs, en aquest cas el de la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada