diumenge, 17 d’octubre del 2010

XAVIER SABATÉ: “EL FEDERALISME ÉS TAMBÉ GARANTIA DE LA COHESIÓ SOCIAL A CATALUNYA”


El primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha explicat avui que “el programa electoral que aquest cap de setmana ha aprovat el PSC parteix d’una doble constatació: primera, els socialistes ratifiquem la voluntat de recuperar la integritat de l’Estatut votat pels catalans per mitjà de tots els instruments polítics i jurídics al nostre abast”. I en segon lloc, “creiem que cal continuar avançant en la construcció d’un Estat federal que reconegui la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüística d’Espanya, i que en aquest esforç el PSC té molt a dir”.

Aquestes declaracions de Xavier Sabaté coincideixen amb la celebració de la cinquena onada de consultes independentistes en vàries localitats del Camp de Tarragona. En aquest sentit, Sabaté ha afirmat que “Catalunya pot i s’ha de reconèixer millor en les institucions comunes de l’Estat i ha de poder fer sentir la seva veu i la seva llengua en les institucions de l’Estat”.

“El programa electoral del PSC per a les eleccions al Parlament de Catalunya és la resposta que donem els socialistes al fals dilema que plantegen, d’una banda, el centralisme reaccionari del PP i, de l’altra, l’independentisme, que no expliquen quin país volen i quines polítiques defensen per respondre als problemes de la ciutadania. Per contra, el nostra programa electoral inclou propostes concretes per avançar en la construcció d’un Estat federal i continuar millorant la capacitat d'autogovern del nostre país”.

El cap de llista del PSC per Tarragona ha afegit que “ha estat amb un govern liderat pel PSC que Catalunya ha gaudit del més alt nivell d’autogovern, del millor finançament i de la màxima inversió pública de l’Estat de la nostra història”.


Xavier Sabaté ha avançat que “en contraposició amb la manca de propostes de CiU per a les nostres comarques els socialistes presentarem en els propers dies un programa de futur per Tarragona i la seva gent, amb mesures i compromisos concrets per aquests propers quatre anys.”


Finalment, el primer secretari del PSC ha fet una crida a tots els ciutadans progressistes de les nostres comarques per tal que es mobilitzin entorn de la candidatura socialista que és la única que pot impedir el retorn de la dreta a la Generalitat.

Xavier Sabaté ha fet aquestes declaracions aquesta tarda al Pla de Santa Maria on ha visitat la Fira del Vent acompanyat per la també candidata socialista a les eleccions, Núria Segú, i diversos consellers comarcals, regidors, afiliats i simpatitzants del PSC a l’Alt Camp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada