diumenge, 17 d’octubre del 2010

EL CANVI REAL


Recordo una entrevista al president Maragall pocs dies abans de les eleccions del 2003. El periodista li preguntava en què consistia exactament el canvi que proposava el PSC. L’aleshores candidat li va contestar textualment: “el canvi consisteix en potenciar les 3 “M” (en referència a Metges, Mossos i Mestres.)”

Dic això perquè de vegades cal fixar bé el retrovisor i fer balanç objectiu del que s’ha fet, un balanç que deixa tothom en el lloc que li correspon. Mireu, la legislatura que ara tot just s’acaba és, per exemple, la legislatura del desplegament dels Mossos per tot el territori, és la legislatura en què s’ha aconseguit que 97 de cada 100 ciutadans de les nostres comarques tinguin un centre de salut a menys de 10 minuts de casa seva, és la legislatura en què s’han contractat 4.600 metges més dels que hi havia el 2.006, la legislatura de la llei de barris, de la nova C-14 entre Reus i Alcover, i així un llarg etcètera...

Davant dels discursos abrandats d’aquells que només saben aparèixer amb un reguitzell de senyeres darrera per després arribar a acords de govern amb el PP, els socialistes no ens presentem davant la ciutadania amb les mans buides sinó amb un full de ruta ben definit i ambiciós que té un objectiu molt clar: garantir l’interès públic i fer de Catalunya la societat de la Unió Europea que tingui les millors quotes de benestar i les millors prestacions socials.

Vull dir amb això que tot s’ha fet a la perfecció i que no hi ha problemes? En absolut. És obvi que s’han comès errors i que hi ha un problema molt greu: el que pateixen els milers de ciutadans que han perdut el seu lloc de treball com a conseqüència de la crisi, però el reconeixement d’aquests errors ens legitima encara més per continuar avançant pel camí iniciat el 2003 i resumit en aquest lema de “les 3 M”.

Ara ens convé seguir per aquest camí. Tots recordem que és el que teníem el 2003, un govern de CiU amb el suport sistemàtic del PP que feia que els diputats convergents a Madrid donessin suport al Govern de José Maria Aznar. Estic convençuda de què la immensa majoria de vosaltres no voleu tornar a aquest escenari sinó seguir amb l’obra endegada durant aquests darrers set anys, el canvi real. Per aconseguir-ho només cal una cosa: la vostra mobilització el 28 de novembre per garantir la continuació d’aquesta tasca de Govern i continuar així millorant la qualitat de vida tant al Camp de Tarragona com al conjunt de Catalunya.

Article de Núria Segú publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada