dijous, 28 d’octubre del 2010

LA TRANSFORMACIÓ DE CAMBRILS


L’any 2003 els socialistes vam fer de l’eslògan “de poble a ciutat” el leitmotiv de la nostra activitat política al govern de l’ajuntament de Cambrils. Aquest eslògan sintetitza en ell mateix les idees de transformació social i de progrés equilibrat, solidari i just, que sempre he defensat com a dona, com a socialista, com a treballadora pública.

Passejar avui per Cambrils -més enllà de l’efecte relaxant que suposa la visita dels seus espais turístics més emblemàtics, i que us recomano no deixar de comprovar personalment- és contemplar una ciutat vital i cohesionada, prova evident que el creixement urbanístic i demogràfic acompanyat d’una acció política encaminada a l’equitat social amb nous equipaments i serveis, genera alts estàndards de qualitat de vida en els seus veïns i noves oportunitats de futur.

I la major part del mèrit d’aquest èxit prové, sense cap tipus de dubte, de l’esforç i de l’entesa dels governs de majoria socialista municipal i autonòmic, que en aquests set anys hem treballat colze amb colze, i molt especialment aquests darrers quatre sota la presidència de José Montilla.

El resultat d’aquest treball és evident i irrefutable. En l’àmbit dels equipaments socials, hem estat pioners en l’àmbit sanitari amb l’Hospital Lleuger, un equipament que els experts (començant pel company de candidatura Josep Mª Sabaté) presenten com el futur del model d’atenció sanitària de Catalunya. Hem millorat els equipaments educatius públics de la ciutat i n’hem promogut tres de nous (dos CEIP i un IES), incrementant el nombre també de places públiques de 0 a 3 anys amb una nova llar d’infants.

En l’àmbit de les infraestructures i l’espai públic aquesta cooperació a donat lloc al desplegament del pla integral de millora del barri antic de la vila en el marc de la llei de barris, amb 12 milions d’euros d’inversió (6 a càrrec de la Generalitat), obres de millora de la carretera de Montbrió (T-312) i del port de Cambrils, o la construcció de la darrera fase del parc del Pinaret. També hem viscut de primera mà un fet d’especial transcendència com és el desplegament del cos dels mossos d’esquadra a les nostres comarques i el llargament reivindicat emplaçament d’una comissaria a la nostra ciutat.

En resum, prop de 40 milions d’euros que, provinents del govern de la Generalitat, han estat invertits en la millora i la projecció de la nostra ciutat, i en la creació de noves oportunitats per als meus conciutadans.

Amb aquest bagatge, avui només puc dir que em sento profundament orgullosa d’haver-hi pogut contribuir-hi des de la primera línia de compromís polític, especialment en aquests darrers quatre anys. I que formo part d’aquesta candidatura amb la irrevocable convicció que és la llista que millor representa el present i el futur de progrés d’aquest territori. I que ho faig a més, amb tot l’orgull, al costat de moltes de les persones que han contribuït de manera decisiva a fer realitat aquest futur a través dels fets, i d’una acció de govern de la Generalitat sensible amb el món local, generosa i equitativa, i que ha suposat una profunda i positiva transformació de la meva ciutat.

Ana Pelaez
Article publicat a la revista de Cambrils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada